Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predsedavajucci Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Rene van der Linden pozvao je danas na hitne reforme u cilju jaccanja državnih institucija.
On je obraccajucci se poslanicima oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine rekao poccetak procesa približavanja EU pokazuje da su trenutno institucije preslabe da bi omoguccile BiH njenu dalju integraciju u Evropu.
Tokom rasprave koja je usledila, poslanici iz bošnjacckih politiicckih stranaka pozdravili su zalaganje Saveta Evropa za korenite promene u BiH. Mejtuim, srpski poslanici se žustro reagovali optuživši najstariju evropsku instituciju da je junskom rezolucijom pokušala destabilizovati BiH.
Van der Linden je odbacio kritike da je Rezolucija bila destabilizujucca, jer u Savetu Evrope gledaju na BiH kao celinu. Odbacio je i moguccnost referenduma o otcepljenju RS-a, a na kraju je naglasio da iako Rezolucija nije pravno obavezujucca, ona predstavlja jasnu politiccku poruku Saveta Evrope.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG