Dostupni linkovi

GAZA


Izraelski premijer Ehud Olmert naredio je armiji intenziviranje ofanzive protiv vladajucceg palestinskog pokreta Hamas nakon ssto je njegovo oruzzano krilo u utorak ispalilo raketu na sskolu u gradu Ashkelon, prvom takvom napadu na vecce naselje. Nije bilo zzrtava. Izvori bliski izraelskoj vladi kazzu da Olmert razmatra uspostavljanje zasstitne zone na severu pojasa Gaze da bi se spreccili napadi palestinskih militanata, ali da to necce voditi ponovnom zauzimanju ove teritorije nakon odluke vlasti u Jerusalimu da isele Jevreje prossle godine.
Hamas je pak saopsstio da je jucerassnji napad izveden u cilju samoodbrane nakon izraelskog vazdussnog napada na Gazu i operacija na Zapadnoj obali.
U medjuvremenu, u danassnijm akcijama izraelske vojske ubijen je 11-godissnji palestisnki deccak i jedan palestinski militant.
Za sada nema informacija o sudbini izraelskog vojnika koga su palestinski militanti oteli pre desetak dana.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG