Dostupni linkovi

RIM


Premijer Srbije Vojsilav Kosstunica preneo je danas italijanskim zvaniccnicima u Rimu da je za Srbiju veoma vazzno da pregovori sa EU budu nastavljeni i da se do ressenja za buduchi status Kosova dodje kompromisom.
On bi popodne trebalo da se sastane i premijerom Romanom Prodijem.
Kostunica je prethodno kazao italijanskom listu Korijera dela sera da bi, EU, koja je zbog Haga privremeno “stavila na led” pregovore sa Srbijom, trebalo bi da primeni metod koji je vec koristila u slucaju Hrvatske, taccnije da nastavi pregovore sa Srbijom o Sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji, a da dokument bude potpisan nakon hapsenja i izrucenja Ratka Mladica Hagu.
Komentarisuci sumnje u iskrenu zelju Vlade Srbije da uhapsi Mladica, Kostunica je rekao bi vlasti ga vlasti u Beogradu odmah uhapsile kada bi znale gde se skriva.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG