Dostupni linkovi

RIM


Predsednik Vlade Srbije Vojislav Kostunica ocenio je da bi Evropska unija (EU) trebalo da nastavi pregovore sa Srbijom o Sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji, a da dokument bude potpisan nakon hapsenja i izrucenja Ratka Mladica Hagu.
On je kazao italijanskom listu Korijera dela sera da bi, EU, koja je zbog Haga privremeno “stavila na led” pregovore sa Srbijom, trebalo bi da primeni metod koji je vec koristila u slucaju Hrvatske.
Komentarisuci sumnje u iskrenu zelju Vlade Srbije da uhapsi Mladica, Kostunica je rekao “da znamo gde se Mladic skriva, odmah bismo ga predali Haskom tribunalu”.
Kosstunica odlazi danas u Rim gde cce razgovarati sa najvissim italijanskim zvaniccnicima. On je pre toga posetio Francusku, Nemaccku, Rusiju i Veliku Britaniju, a occekuje se da che do kraja jula poseti i SAD.
Glavne teme razgovora srpskog premijera u Rimu biche, kako se
occekuje, Kosovo, bilateralni odnosi i saradnja sa Hagom.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG