Dostupni linkovi

SARAJEVO


Četrdeset i sedam i političkih stranaka i više od devet tisuća kandidata prijavljeno je za sudjelovanje na općim izborima u Bosni i Hercegovini zakazanim za 1. listopada. Središnje izborno povjerenstvo (SIP) će do 23. srpnja potvrditi koliko je stranaka i kandidata ispunilo sve zakonske uvjete za sudjelovanje na izborima.

DEN HAAG
Josip Manolić, svjedok Haškog tužiteljstva na sudjenju šestorici vojnih i političkih lidera Hrvata u BH, izjavio danas, da je pokojni predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman tokom rata u BiH želio zapadnu Hercegovinu pripojiti Hrvatskoj.
Nekadašnji hrvatski premijer i bliski Tudjmanv suradnik istaknuo je da je bilo nemoguće povezati hrvatske teritorije i popuniti 'hrvatsku kiflu", a ne dirati u teritoriju susjedne države BiH.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG