Dostupni linkovi

GAZA


Vice-premijer Izraela Šimon Peres u intervjuu televiziji Si-En-En, izjavio je da će ministrima iz redova Hamasa, koje su Izraelci uhapsili posljednjih dana, biti suđeno za učešće u terorističkim akcijama. Izraelci su u četvrtak u Zapadnoj obali uhapsili trećinu članova palestinske Vlade koju predvodi islamistički pokret Hamas. Privedena su ukupno 64 politička zvaničnika Hamasa - ministari, poslanici, gradonačelnik i drugih. O izraelskom vojniku, koga su naoružani Palestinci oteli 25. juna, Peres je rekao da onog trenutka kada on bude oslobođen, akcije izraelske vojske će biti prekinute.

SJUDAD MEKSIKO
Poslije objavljivanja prvih rezultata jučer održanih izbora u Meksiku, i kandidat ljevice I kandidat desnice tvrde da su odnijeli pobjedu, dok zvaničnici zaduženi za izbore izjavljuju da je rezultat veoma neizvjestan. Kandidat ljevice Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da podaci koje ima njegova stranka pokazuju da je on osvojio 500.000 glasova više od
protivničkog kandidata. I Felipe Kalderon iz vladajuće Stranke narodne akcije saopćio je da prema nezavisnim procjenama prvih rezultata izbora on vodi i da "nema sumnje" da je pobijedio na izborima. Prvi rezultati izbora biće saopćeni najranije u srijedu.
XS
SM
MD
LG