Dostupni linkovi

BEOGRAD


Sinod Ohridske arhiepiskopije priopćio je danas da zbog prijetnji toj crkvi u Makedoniji nisu mogući razgovori sa kanonski nepriznatom Makedonskom pravoslavnom crkvom (MPC).
Dodaje se da je Sinod "sa žaljenjem primio na znanje" pismo koje je predsjednik Makedonije Branko Crvenkovski uputio patrijarhu srpskom Pavlu, i u kojem je odbio aboliciju za poglavara Ohridske
arhiepiskopije, vladiku Jovana.
Makedonski sud je Jovana Vraniškovskog osudio na godinu dana zatvora zbog financijskih malverzacija. Optuženi trenutno boravi u Srbiji.

WASHINGTON
Sjedinjene države raspisale su nagradau u visini od 5 milijuna dolara za informacije koje bi ih dovele do hapšenja Abu Ayyuba al Masrija koji je naslijedio Abu Musaba al Zarqawija na čelu iračkog ogranka terorističke skupine Al Qaida.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG