Dostupni linkovi

SARAJEVO


"Srbija ni u jednom momentu ne želi dovesti u pitanje medjunarodno priznate granice BiH i ne želi utjecati na političku destrukciju u BiH", izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Srbije Boris Tadić. "Srbija je zainteresovana samo za dobro sva tri naroda koja žive u BiH, ali i za najbolje odnose sa svim državama ", kazao je Tadić koji je doputovao u zvaničnu posjetu Sarajevu. Predsjednik Srbije smatra da nema šta osuditi kada je u pitanju poziv na referendum za otcjepljenje Republike Srpske iz BiH.
"Ne bih želio uspostavljati bilo kakve paralele između Kosova i BiH jer Badinterova komisija je definirala statuse republika i statuse Pokrajine. Ono što je moj princip jeste – ne dovoditi u pitanje opstanak postojećih država, ni kada je u pitanju Srbija, ni kada je u pitanju BiH. Razvijati nabolje moguće odnose“, kazao je Tadić.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG