Dostupni linkovi

MIAMI


Sedam osoba koje je u Miamiju u četvrtak uhapsila američka policija optuženi su urotu s Al Qaidom i za planiranje terorističkih napada na savezne urede u tome gradu, te na zgradu Sears Tower u Chicagu.
Petorica uhapšenih su američki državljani, a dvojica stranci. Direktor FBI Robert Mueller izjavio je da hapšenje dio široke akcije koju zajednički provodi nekoliko sigurnosnih agencija.

RIJAD
Snage sigurnosti Saudijske Arabije ubile su danas šestoricu islamskih ekstremista povezanih s terorističkom mrežom Al Qaida, a jednog su uhapsile prilikom okršaja u Rijadu, javljaju svjetske agencije. Saudijska Arabija je prije tri godine pokrenula antiterorističku kampanju, nakon što su bombaši-samoubojice, povezani sa Al Qaidom, 2003. godine napali nekoliko stambenih četvrti u Rijadu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG