Dostupni linkovi

SARAJEVO


Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Anton Rill i direktor Agencije za promociju stranih ulaganja Haris Bašić predvode bh. delegaciju na 17. zasjedanju Crans Montana Forumu koji je počeo u Monaku. Direktor FIPA-e Haris Bašić učestvovat će danas u radu sesije "Strana ulaganja na zapadnom Balkanu" i predstaviti potencijale ulaganje u BiH. Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Anton Rill u subotu će, na glavnoj sesiji, govoriti o bosanskohercegovačkim aspiracijama ka približavanju Evropskoj uniji i euroatlantskim asocijacima. U posebnoj sesiji, o ratnim zločinima će govorit glavna tužiteljica Haškog tribunala Karla del Ponte i glavni tužitelj Tužilaštva Bosne i Hercegovine Marinko Jurčević.

PODGORICA
Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte ocijenila je da je pozitivno to što Crna Gora, nakon odluke o nezavisnosti, može sama da odlučuje kojim putem će ići, naročito kada je riječ o saradnji sa Tribunalom.
Premijer Crne Gore Milo Đukanović, koji zajedno da Karlom del Ponte učestvuje u radu Kran Montana foruma u Monaku, naglasio je da će Crna Gora, i kao nezavisna država, nastaviti punu saradnju sa Tribunalom u Hagu i ispunjavanje svih postavljenih obaveza.
XS
SM
MD
LG