Dostupni linkovi

BRISEL


Evropska unija je u sredu ismejala i odbacila ocenu srpskog premijera Vojislava Koštunice izrečenu u nedelju da je njena politika prema Srbiji pogrešna i nedelotvorna.
"Oli Ren (Olli Rehn), komesar Evropske unije za proširenje poziva predsednika Vlade Srbije da prestane da za greške svoje vlade okrivljuje Brisel", objavila je u sedištu Unije Kristina Nađi (Krisztina Nagy), predstavnica za medije komesara Rena.
"Komesar Oli Ren je video komentar gospodina Koštunice u kojem on kritikuje politiku Evropske unije prema Srbiji i ono što on ima da kaže o tome je da je zahvalan što se premijer Koštunica uzdržao od toga da na Evropsku uniju svali odgovornost i za poraz Srbije i Crne Gore od 6:0 protiv Argentine na Svetskom prvenstvu.
Da budemo malo ozbiljniji,(...) komesar Ren smatra da je na Srbiji i na njenom rukovodstvu da ispuni uslove i ostvari evropsku perspektivu. Optuživati Evropsku uniju za sopstvene greške neozbiljno je", rekla je Kristina Nađi, portparolka Olija Rena. Ponovila je da Evropska unija na razne načine pomaže Srbiji i da je spremna da nastavi pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom čim vlasti u Beogradu budu ispunile preuzete obaveze prema Haškom tribunalu.
XS
SM
MD
LG