Dostupni linkovi

DEN HAAG


Tužiteljstvo Haskog tribunala nema pouzdanih informacija gde se krije bivši vodja bosanskih Srba Radovan Karadzic, ali veruje da je jos na podrucju bivse Jugoslavije, kazao je portparol Tužiteljstva Anton Nikiforov.
On je kazao sarajevskom Oslobodenju da se takvo uvjerenje Tužiteljstva temelji na procjeni da se Karažić tu može najbolje skrivati.
Nikiforov je rekao da je Tribunal dobio posljednji pouzdani podatak o Karadžiću 1998. godine kada je najtraženiji haški optuženik pokušao da sa sudom postigne dogovor o predaji.

TOKIO/BAGDAD
Japan je danas odlučio povuči svoje vojnike iz Iraka, s obzirom da je njihov cilj da podrže obnovu ove zemlje ostvaren, navodi se u Vladinom priopćenju.
Oko 600 japanskih vojnika poslato je u siječnju 2004. u Samaru,
gdje su u sklopu mirovne misije bili zaduženi za humanitarne poslove i obnovu.

KAIRO/BAGDAD
Pobunjenička grupacija Savjet Mudzahedina Shura tvrdi da je ubila dvojicu američkih vojnika koji su nestali u petak u napadu militanata na kontrolni punkt.
Iračko ministarstvo odrane priopćilo je danas da su danas pronadjena njihova tijela.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG