Dostupni linkovi

BEOGRAD


Vojnik Ivan Petkovich (1982) koji je sinoch preminuo posle ranjavanja na strazzarskom mestu, stradao je kada je jedan od vojnika povukao obaracc pusske, koju je strazzar odlozzio pored sebe i tom prilikom pogodio Petkovicha u natkolenicu. Preminuo je pola sata nakon toga, saopsstilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Petorica vojnika iz sastava strazze koji nisu bili na duzznosti, medju kojima i Petkovich, dossli na strazzarsko mesto - osmatarccnicu u izdvojenom objektu "Leskovik", u aleksinacckoj kasarni "Deligrad". Oni su, kako se dodaje, sa vojnikom koji je bio na strazzi gledali ssta se dessava u selu i slussali muziku koja je odatle dopirala.
"Medju vojnicima na osmatraccnici nije bilo svadje, niti konzumiranja alkohola i droge", navodi se u saopsstenju i dodaje da je Petkovich odmah nakon nesreche prevezzen u Zdravstveni centar Aleksinac
Mesto nesrecce posetili su ministar odbrane Zoran Stankovich i zastupnik naccelnika Generalsstaba Vojske Srbije general-major Zdravko Ponoss. Stankovich je najavio da che komisija, koju je formirao zastupnik naccelnika Generalsstaba, ispitati sve okolnosti i utvrditi "konkretnu odgovornost vojne organizacije".
Povodom uccestalih nesreca u kasarnama sirom Srbije, vojni analiticcar Zoran Dragissic za nass radio kazze da je broj tragiccnih dogadjaja znatno veci nego u drugim armijama
XS
SM
MD
LG