Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorski predsednik Filip Vujanovic danas je zahvalio Vladi Srbije povodom njene odluke da prizna crnogorsku nezavisnost, poruccujucci da ove dve drzzave imaju sve uslove da ostvare izuzetno blisku saradnju.
Srpski predsednik Boris Tadic juce je uputio pismo Vujanovicu u kojem ga je obavestio da je Vlada Srbije priznala nezavisnost Crne Gore, uz spremnost da sa njom odmah uspostavi diplomatske odnose na nivou ambasada.
Vlada Srbija je odluccila i da gradjani Srbije koji su drzavljani Crne Gore, omoguci dvojno drzavljanstvo, a studentima iz Crne Gore tretman domacih studenata.
Vlada Crne Gore je 13. aprila svojom Deklaracijom garantovala u Crnoj Gori gradanima Srbije sva stecena prava i, osim izbornog, jednakopravnost buducih prava.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG