Dostupni linkovi

BRISEL


Evropska Unija je odobrila program pomocci Palestincima u iznosu od 100 miliona evra, pre svega za zdravstvo, energiju i socijalno ugrozzene porodice. EU je bila najvecci donator Palestinskoj samoupravi ali je zamrznula pomocc jer nova vlada militantnog Hamasa odbija da prizna Izrael i odrekne se teroristicckih akcija protiv njega. Pomocc cce biti distriburiana direktno a ne preko palestinksih vlasti, ccijih se 165 hiljada sluzzbenika takodje finansira od stranih donacija. Brisel je zatrazzio od Izraela da odmrzne isplatu 40 miliona evra mesecceno prihoda Palestincima koliko prikupi u njihove ime po osnovu carina i drugih taksi.
Povodom najave izraelskog premijera Ehuda Olmerta da cce jednostrano povucci granice prema Palestincima ako do 2010 ne bude postignut mirovni sporazum, EU je saopsstila da necce prihvatiti nikakvo ressenje o granicama ako nije rezultat dogovora obe strane.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG