Dostupni linkovi

NEW YORK


Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan, pozvao je kosovske i srpske vlasti da u pregovorima o statusu Kosova u Becu pokazu "fleksibilnost, velikodusnost i duh kompromisa". U posljednjem izvjestaju o stanju u ovoj pokrajini, glavni tajnik je izrazio zabrinutost zbog izvjestaja da se na kosovske Srbe vrsi pritisak da se povuku iz institucija i pozvao vlasti u Beogradu da olaksaju i ne sprecavaju sudjelovanje lokalnih Srba u institucijama Kosova.

BEOGRAD
Prvi zamjenik voditelja Misije Ujedinjenih naroda na Kosovu (UNMIK), Steven Shook, razgovarao je danas u Beogradu s duznosnicima Srbije o stanju na Kosovu, te posebno o povratku raseljenih, privatizaciji i imovinskim pitanjima.
Nakon najavljenog odlaska s Kosova dosadasnjeg sefa UNMIK-a Sorena Jessena-Petersena, krajem ovog mjeseca, Steven Shook ce privremeno obavljati ovu duznost do imenovanja novog izaslanika Ujedinjenih naroda u toj pokrajini.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG