Dostupni linkovi

LUKSEMBURG


SSefovi diplomatija Evropske unije che u ccetvrtak, na samitu EU, u Briselu, razmotriti podrssku Srbiji, izjavila je na ministarskom sastanku EU u Luksemburgu predsedavajuchi Saveta ministara EU, ssef austrijske diplomatije Ursula Plasnik.
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Havijer Solana. "Za mene, verujem i svakoga u Evropskoj uniji savrsseno je jasno da je Srbija zemlja od kljuccnog znaccaja za stabilnost Balkana, a to znacci i za stabilnost Evrope. Ja chu ucciniti sve ssto mogu da Srbiji pomognem da ide napred demokratskim putem koji vodi u izgradnju institucija. A vechina ljudi u Srbiji, po mom uverenju, tamo zzeli da ide. Mislim da moramo ulozziti sve napore i veoma sam srechan da je predsednisstvo EU nasslo vremena u ccetvrtak uvecce za raspravu o ovom pitanju. Ubedjen sam da je to veoma vazzno pitanje i zzelim da joss jednom naglasim jasno i glasno - Srbija je za mene balkanska zemlja od temeljne vazznosti i bez stabilnosti u njoj biche tessko uspostaviti stabilnost na Balkanu", naveo je visoki predstavnik EU.
Solana je prossle sedmice posetio Beograd.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG