Dostupni linkovi

SARAJEVO


Privremeni upravnik Privredne banke Istočno Sarajevo Tobby Robinson danas bi pred Sudom BIH trebao svjedočiti na suđenju Momčilu Mandiću, Milovanu Bjelici, Miloradu Goveadrici i Mirku Šaroviću. Optuženi se terete za uzimanje kredita bez garancija koje su nezakonito korišteni za kupovinu dionica banke i financiranje SDS-ove izborne kampanje.

SKOPLJE
Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hop Schefer doputovat će danas u posjet Makedoniji na poziv makedonskog premijera Vlade Bučkovskog. Osnovne teme razgovora su integriranje Makedonije u NATO, reforme u makedonskoj obrani , stanje u regiji, kao i sudjelovanje mekedonskih vojnika u misijama za očuvanje mira, koje predvodi NATO. Razgovaraće se i o jačanju regionalne saradnje preko Jadranske grupe i borbe protiv terorizma kao globalnog zla.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG