Dostupni linkovi

BERLIN


Iran ima rok do samita G8 sredinom jula da se izjasni o paketu mera medjunarodne zajednice za ressenje spora oko njegovog nuklearnog programa, izjavio je austrijski premijer Volfgang Ssisel, ccija zemlja predsedava Evropskom Unijom. On je precizirao u intervjuu nemacckom listu Frankfurter Algemajne Cajtung (Allgemeine Zeitung) da cce u sluccaju odbijanja Teherana, grupa najrazvijenih zemalja razmotriti to pitanje na skupu od 15 do 17 jula u Sankt Petersburgu.
Medjunarodna zajednica je nedavno uputila Teheranu paket podsticajnih mera ali i kazni ukoliko ne odustane od obogaccivanja uranijuma.
Medjunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) jucce je saopstila da Iran nastavlja da obogaccuje uranijum. Istovremeno, iranski predsednik Mahmud Amedinajad izjavio je u ccetvrtak da se razgovori o nuklearnom programu moraju odvijati u fer atmosferi i da su pretnje neprihvatljive. On je ponovio da Iran nece pregovarati o pravu da razvija mirnodopsku nuklearnu tehnologiju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG