Dostupni linkovi

NJUJORK


Predsednik Srbije Boris Tadic najavio je da ce zvaniccni Beograd narednih dana saopstiti predlog koji Kosovu daje status izmedju autonomije i nezavisnosti. On je kazao da ce detalji plana biti predstavljeni Kontakt-grupi i da ce biti postignuto kreativno resenje za Kosovo. "Srbija zeli da unese novu dinamiku u pregovore o buducnosti Kosova, ali pokrajina ne sme da dobije punu nezavisnost", kazao je Tadic za americcku agenciju Asossijeted Press (AP).
Prema njegovim recima, kao rezultat toga, medjunarodna zajednica mora da uspori i odupre se pokusajima da pitanje Kosova bude reseno odmah.
Predsednica Koordinacionog centra za Kosovo Sanda Raskovic Ivic, nije mogla da precizira sta podrazumeva ovaj plan. Ona je kazala za Radio Slobodna Evropa da je po njenom misljenju, rec o razradi ranije strategije Beograda, vise od autonomije manje od nezavinosti
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG