Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Nije bilo recci o referendumu u Republici Srpskoj, rekao je predsednik Vlade Srbije Vojislav Kosstunica nakon sastanka u Banjaluci sa zvaniccnicima ovog BiH entiteta. On je istakao da je stav njegove Vlade mnogo siri od jednog pitanja kao sto je referendumsko. "Ukoliko postoji drzava u regionu kojoj je stalo da se primenjuje Dejtonski sporazum, kao i Rezolucija UN 1244 o Kosovu, onda je to Srbija", naglasio je Kosstunica.
Predsednik Republike Srpske je kazao da danasnji sastanak nije nikakava konspiracija, ili neki novi srpsko-srpski odnosi, vec dogovor i afirmacija onoga sto se dobilo kroz medjunarodni akt, Dejtonski mirovni sporazum.
Komentirajuci stav predsedavajuceg Saveta ministara BiH Adnana Terzica da Srbija moze ici u Evropu preko Sarajeva, a ne preko Banje Luke, Kostunica je kazao da ce se Srbija pribliziti Evropi preko Beograda, a ujedno dobro saradujuci sa svim svojim susedima, i sa Sarajevom i Banjom Lukom.
On smatra da je Srbija do sada pokazala da joj je podjednako stalo do saradnje s BiH u celini i posebno s RS-om.
"Ako bi se napravila mala statistika mojih posjeta BiH moglo bi se ustanoviti da je daleko vise bilo posjeta Sarajevu, nego Banjoj Luci", kazao je Kostunica kojem je ovo prva zvanicna poseta nakon sto je Srbija postala nezavisna drzava izdvajanjem Crne Gore iz drzavne zajednice.
XS
SM
MD
LG