Dostupni linkovi

BEOGRAD


Bivsi komandant zzandarmerije I penzionirani general MUP-a Srbije Goran Radosavljevic Guri vec izvesno vreme ne nalazi se u zemlji. Ovu informaciju Radiju Slobodna Evropa potrvdio je izvor iz Tuzzilasstva za ratne zloccine u Beogradu koji je zzeleo ostati anoniman. Radosavljevic nije dostupan pravosudnim organima, strahujucci da bi protiv njega mogla biti pokrenuta istraga I optuzznica zbog ratnog zloccina nad trojicom brace Bitici, koji su nakon hapssenja tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine ubijeni. U to vreme Goran Radosavljevic Guri bio je jedan od staresina u Specijalnim jedinicama policije.
Tela bracce Bitici, koji su bili pripadnici takozvane Atlantske brigade Oslobodilacke vojske Kosova, pronadjena su 2001. godine u masovnoj grobnici kod Kladova. Americki drzavljani, braca Bitici bili su Albanci poreklom iz Prizrena.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG