Dostupni linkovi

BEOGRAD


Pitanje buducih odnosa Srbije i Crne Gore bice ressavano na osnovu Ustavne povelje, dok ce oblasti kao ssto su skolstvo, zdravstvo biti regulisani bilateralnim sporazumima, saopsteno je nakon sednice Vlade Srbije.
Ministar privrede Predrag Bubalo ocenio je da je podizanjem zastave Srbije ispred sedista Ujedinjenih nacija u Njujorku, ona u politickom smislu vec obezbedila kontinuitet Drzavne zajednice. Crna Gora ce, prema njegovim recima, morati da pokrene postupak uclanjenja.
On je ocenio da je izvesno je da ce Srbija naslediti clanstvo u Medjunarodnom monetarnom fondu, a da ce Crna Gora morati da pokrene postupak uclanjenja i u ovu instituciju. Za cclanstvo u Svetskoj banci bicce potreban dogovor ministara finansija i guvernera dve drzave, kazao je Bubalo.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG