Dostupni linkovi

SARAJEVO/MOSKVA


Hasski optuzzenik Dragan Zelenovich izruccen je danas posle podne iz Moskve Sudu BiH i nalazi se u pritvorskoj jedinici Drzzavnog suda BiH, javljaju ruski mediji, a prenosi Televizija Federacije BiH. Zelenovich se krio u Rusiji, gde je u avgustu prossle godine uhapssen i osudjen zbog posedovanja lazznog pasossa. Zelenovich je nekoliko godina zziveo i radio u Rusiji pod imenom Petrovich.
Hasski tribunal ga tereti za zloccine protiv ccoveccnosti i krssenje zakona i obiccaja rata u Focci od aprila 1992. do februara 1993. godine. U to vreme bio je zamenik komandanta Vojne policije i vodja paravojnih jedinica u Focci.
U Moskvi vecceras nije bilo zvaniccne potvrde da je Zelenovich izruccen.
Kremlj je bio protiv predaje Zelenovicha Tribunalu i zalagao se za dogovor sa vlastima BiH kako bi on bio predat Sarajevu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG