Dostupni linkovi

BEOGRAD


U Srpskoj pravoslavnoj crkvi je danas potvrdjeno da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Radović) "dobio pravo da koristi titulu arhiepiskopa". U priopćenju se kaže da je ta titula počasnog i liturgijskog karaktera. Titula arhiepiskopa je Crnoj Gori ranije korišćena samo u dva navrata, koristili su je Petar Drugi Petrović Njegoš i Mitrofan Ban.

BEOGRAD
Bivši komandant žandarmerije i umirovljeni general MUP-a Srbije Goran Radosavljević Guri već duže vrijeme nije u Srbiji. Za Radio Slobodna Evropa tu je informaciju potvrdio izvor iz Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu. Radosavljević nije dostupan pravosudnim organima zbog bojazni da bi protiv njega mogla biti pokrenuta istraga i optužnica zbog ratnog zločina nad trojicom braće Bitići, kosovskim Albancima s američkim državljanstvom. Trojica braće su nestali u srpnju 1999, a njihova tijela su pronadjena u masovnoj grobnici kod Kladova 2001.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG