Dostupni linkovi

BAGDAD


Lider terorističke mreže Al-Qaida u Iraku, Jordanac Abu
Musab al-Zarkawi, ubijen je sinoć zajedno sa nekoliko svojih suradnika, u zajedničkoj američko iračkoj akciji, objavio je danas irački premijer Niru al Maliki. Zarkawi se drži odgovornim za niz terorističkih napada i otmica. SAD su raspisale nagradu od 25 milijuna dolara za hvatanje Al-Zarkawija, isto koliko i za Bin Ladena.
Svjetski lideri ocijenili su da smrt Zarkawija, lidera Al Qaide u Iraku predstavlja udarac za tu terorističku organizaciju. Al Qaida je na svojim internet stranicama objavila da nastavlja s akcijama u Iraku.

PODGORICA
Vlada Islanda priopćila je danas da ta zemlja priznaje Crnu Goru kao suverenu i nezavisnu državu.
Ministar vanjskih poslova Islanda Geir Harde u pismu crnogorskom šefu diplomacije Miodragu Vlahoviću je istaknuo da je "Island spreman uspostaviti formalne diplomatske odnose između dvije zemlje prvom prilikom".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG