Dostupni linkovi

BAGDAD


Lider terorističke mreže Al-Qaida u Iraku, Jordanac Abu
Musab al-Zarkawi, ubijen je sinoć zajedno sa sedam svojih suradnika, u zajedničkoj američko iračkoj akciji, objavio je danas irački premijer Niru al Maliki. Zarkawi je identificiran i po otiscima prstiju, a drži ga se odgovornim za niz terorističkih napada i otmica. SAD su raspisale nagradu od 25 milijuna dolara za hvatanje Al-Zarkawija, isto koliko i za Bin Ladena.
Svjetski lideri ocijenili su da smrt Zarkawija, lidera Al Qaide u Iraku predstavlja udarac za tu terorističku organizaciju.

BRUXELLES
Ministri obrane NATO-a raspravljaju danas u Bruxellesu o operacijama tog vojnog saveza u Afganistanu, Iraku, Darfuru i na Kosovu.
Pomoćnik glavnog tajnika NATO-a John Kolston rekao je da očekuje da će ministri naglasiti da se radi o bitnoj i kritičnoj godini za Kosovo.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG