Dostupni linkovi

Uhićen ključni svjedok iz Merčepove policije


Nekadašnji pripadnik pričuvne policije pod zapovjedništvom Tomislava Merčepa, Munib Suljić, u bijegu nakon što je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva jedne osobe u Pakračkoj Poljani 1991. godine, uhićen je u Haagu u Nizozemskoj, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun:

“Prilikom uhićenja, on je, prema našim saznanjima, pružao otpor nizozemskim policijskim službenicima. Pri tom je i zadobio ozljede zbog kojih je pod lječničkim nadzorom.“

Te informacije potvrdili su nam i u haškom tužiteljstvu. Čim se oporavi i čim bude proveden postupak za izručenje, Suljić će biti doveden u Hrvatsku na izdržavanje kazne.

Neki mediji međutim tvrde kako je Suljić teško bolestan i kako je ponudio svjedočenje protiv svog nekadašnjeg zapovjednika Tomislava Merčepa u zamjenu za bolnički tretman u Hrvatskoj, pa makar i u zatvorskoj bolnici.

U Državnom odvjetništvu odbili su komentirati ove napise, ali podsjećaju da su pred koji mjesec iz Haga dobili opsežne materijale o zločinima koje se obično povezuje sa Merčepom - nestanke i ubojstva Srba u Vukovaru 1991.godine, i mučenja i ubojstva Srba u Pakračkoj Poljani.
  • 16x9 Image

    Enis Zebić

    U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od 1. veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

XS
SM
MD
LG