Dostupni linkovi

ZAGREB


Branimir Glavas koji se tereti za ratne zlocine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine zavrsio je iskaz pred istrazznim sudijom zagrebackog Zupaniskog suda, ponavljajucci da je nevin.
On je pre poccetka iskaza podelio novinarima DVD-ove iz kojih se, kako je rekao, jasno vidi komandni lanac u istočnoj Slavoniji početkom Domovinskog rata. On je kao i u prvom, šestosatnom, saslušanju prossle sedmie odbacio optužbu tužilasstva da je odgovoran za zlostavljanja i ubistva srpskih civila u Osijeku 1991.
Prossle sedmice iskaz je dao i drugoosumnjičeni Krunoslav Fehir. Bivši pripadnik I. osečke bojne kojom je 1991. komandovao Glavaš, ranije je javno priznao da je pucao u zarobljenika i svedočio o navodnoj Glavaševoj umešanosti u zločine.
Nakon što Glavaš danas dovrši iskaz, istražni sudija treba da se izjasni o zahtevu tuzzilasstva o pokretanju istrage.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG