Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanic izjavio je u nedelju vecce da je postovanje Dejtonskog sporazuma i prekidanje, kako je rekao, neprimerenih pritisaka iz Sarajeva na Republiku Srpsku vazno za stabilnost u BiH.
Gostujuci u programu banjalucke Alternativne televizije Ivanic je naglasio da tvrdnja da je RS genocidna tvorevina stvara politicke tenzije u BiH, dodajuci da razgovori o referendumu u takvim okolnostima, kako je rekao, postaju normalni.
Istakao je da medjunarodna zajednica u BiH treba da zauzme isti stav prema svima i upozorava one koji traze ukidanje RS na njihovo antidejtonsko delovanje.
Sef bh. diplomatije je ponovio da je RS za reformu policije ali da se ta reforma ne moze svoditi na ukidanje policije tog entiteta.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG