Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanic izjavio je u nedelju vecce da je postovanje Dejtonskog sporazuma i prekidanje, kako je rekao, neprimerenih pritisaka iz Sarajeva na Republiku Srpsku vazno za stabilnost u BiH.
Gostujuci u programu banjalucke Alternativne televizije Ivanic je naglasio da tvrdnja da je RS genocidna tvorevina stvara politicke tenzije u BiH, dodajuci da razgovori o referendumu u takvim okolnostima, kako je rekao, postaju normalni.
Istakao je da medjunarodna zajednica u BiH treba da zauzme isti stav prema svima i upozorava one koji traze ukidanje RS na njihovo antidejtonsko delovanje.
Sef bh. diplomatije je ponovio da je RS za reformu policije ali da se ta reforma ne moze svoditi na ukidanje policije tog entiteta.
SARAJEVO
Radisav Ljubinac zvani Pjano izjasnio se danas pred Odeljenjem za ratne zloccine Suda BiH da nije kriv za zloccin protiv ccoveccnosti za koji ga tereti optuzznica.
Ljubinac je osumnjiccen izmedju ostalog da je od maja do novembra 1992. uccestvovao u progonu civilnog bossnjackog stanovnisstva, sa podruccja opsstine Rogatica, zatim u ubistvima i zatvaranju civila medju kojima su bili i maloletnici, kao i za uccessche u korisschenju civila kao zzivog sstita i privodjenju stanovnika sela Seljani kojima se od maja 1992. godine gubi svaki trag.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG