Dostupni linkovi

PODGORICA


Stalni predstavnik Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju i Crnu Goru Harald Hisshofer ocenio je da te drzzave, nakon proglassenja samostalnosti, moraju same da odlucce kako che stupiti u cclanstvo te medjunarodne finansijske institucije. U izjavi koju prenose podgoriccki mediji, Hissofer je istakao da ne postoji neka standardna procedura koja bi se primenila, dodajucci da u MMF-u "postoje formalne procedure, ali i dosta diskrecionih prava buduchih cclanica o tome kako zzele da pristupe".
Narodna banka Srbije (NBS) je 26. maja saopsstila da na osnovu Beogradskog sporazuma i Ustavne povelje, Srbija nakon istupanja Crne Gore iz drzzavne zajednice SCG, nasledjuje cclanstvo u Ujedinjenim
nacijama i svim finansijskim i drugim medjunarodnim organizacijima.
Povodom primedbi Centralne banke Crne Gore da NBS ne mozze da nasledi cclanstvo u MMF-u sa postojechom kvotom, "jer deo pripada Crnoj Gori", NBS je istakla da su sredstva za uplatu kvota u svim medjunarodnim organizacijama obezbedjena iz budzzeta Srbije.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG