Dostupni linkovi

TEHERAN


Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana (Javier Solana) trebalo bi da u ponedeljak doputuje u Teheran kako bi iranskim zvaniccnicima predao predlog velikih sila za ressenje problema iranskog nuklearnog programa. Prema zapadnim diplomatima, Solana nece pregovarati vecc cce samo urucciti poruku.
Predstavnici SAD, evropske trojke, Rusije i Kine dogovorili su u ccetvrtak mere podsticaja ali i kazni protiv Teherana ukoliko ne odustane od svog nuklearnog programa. Ssef ruske diplomatije Serge Lavrov je istakao da taj paket iskljuccuje vojnu opciju protiv Irana.
Sjedinjene Drzave upozorile su Iran da nece imati previse vremena za odgovor na medjunarodni paket podsticajnih mera.
Mohamed Saedi (Mohammad Saeedi), zamenik ssefa iranske agencije za atomsku energiju izjavio je u petak da je njegova zemlja odluccna da nastavi proces obogaccivanja uranijuma u miroljubive svrhe.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG