Dostupni linkovi

BECC


Predstavnice SAD, evropske trojke, Rusije i KIne dogovorili su u ccetvrtak paket podsticajnih mera ali i kazni Iranu u cilju ressava spora oko kontroverznog nuklearnog programa Teherana, izjavila je u Beccu britanska ministarka inostranih poslova Margaret Beket. Naizvajucci ponudu dalekosezznom, ona je precizirala da su Evropljani "spremni da nastave pregovore ako Iran obustavi sve aktivnosti vezane za obogachivanje uranijuma". Prema nezvaniccni izvorima paket ukljuccuje davanje Iranu nuklearnog reaktora i sigurnih zaliha obogacenog uranijuma za proizvodnju za mirnodopske potrebe.
Ukoliko Iran odbije da pregovara, dogovoreno je preduzimanje drugih mera u Savetu bezbednosti, rekla je Beketova, aludirajuchi na sankcije.
Americki zvanicnici su izjavili kako Iran ima samo nekoliko sedmica da odluci hoce li prihvatiti paket.
Do sada nije bilo nikakvih reakcija iz Irana.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG