Dostupni linkovi

VASINGTON/BAGDAD


Predsednik SAD Dzordz Buss izjavio je da je uznemiren informacijama da su americcki marinci ubili 24 iraccka civila u Haditi prossle jeseni. On je istakao da cce odgovorni biti kazznjeni ako se ova tvrdnja pokazze taccnom. U preliminarnoj istrazi je utvrdjeno da su civili ubijeni iako niccim nisu isprovocirali americcke vojnike. Marinci su tvrdili da su civili stradali u eksploziji bombe postavljenoj na putu od koje je poginulo i nekolikko pripadnika americckih snaga.
U medjuvremenu americcke snage ubile su danas gresskom dve zzene koje su se uputile ka porodilisstu. Vojni izvori saopsstavaju da su americcki vojnici otvorili vatru u Samari severno od Bagdada, jer su zzene vozile auto u zoni zabranjenoj za civilni saobracaj i nisu se zaustavile i nakon nekoliko upozorenja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG