Dostupni linkovi

PRAG


Iraccki premijer Nuri al-Maliki je rekao da gubi strpljenje zbog sve uccestalijih akcija americcke vojske u kojima 'gresskom' stradaju iraccki civili. On je najavio istragu o tim sluccajevima.
Bela kucha se obavezala danas da che objaviti sve podatke iz istrage o izvesstajima da su americcki marinci ubili visse od 20 iracckih civila u gradu Haditi prosslog novembra, recceno je u Vassingtonu. Visoki vojni zvaniccnici u SAD rekli su prossle nedelje da bi ti marinaci mogli biti optuzzeni za ubistva u Haditi. Jedan od kriticcara rata u Iraku, poslanik demokrata iz Pensilvanije DZZon Murta (John Murtha) rekao je da je ubistvo civila u Haditi nanelo visse sstete SAD nego skandal zbog zlostavljanja zatvorenika u zatvoru Abu Graib.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG