Dostupni linkovi

BEOGRAD


Visoki medjunarodni predstavnik u BiH Kristijan SSvarc-SSiling ocenio je danas u Beogradu da je referendum u Crnoj Gori bio poseban sluccaj u skladu sa ustavom bivsse jugoslavije i statusom republike, i da nema nikakve veze sa Republikom Srpskom (RS). SSvarc-Ssiling je posle razgovora s ministrom spoljnih poslova SCG Vukom Drasskovichem, kazao da nema paralele izmedju RS i Crne Gore, jer, "ne postoji istorijska RS da bi dosslo do njenog odvajanja".
On je rekao i da "u sporazumu nema mesta za odvajanje ili unisstavanje BiH" i dodao da se sa time slazzu i politiccari u Srbiji.
Visoki predstavnik UN za BiH rekao je da je tokom susreta sa premijerom Srbije Vojislavom Kosstunicom i predsednikom Borisom Tadichem bilo recci o ekonomskim pitanjima i saradnji s Hasskim tribunalom.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG