Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Republike Srbije Boris Tadich preneo je danas visokom predstavniku medjunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) Kristijanu SSvarc-SSilingu da su dobri odnosi u regionu, a posebno odnosi Srbije i BiH, jedan od prioriteta politike Beograda. Tadich se sa SSvarc-SSilingom danas u Predsednisstvu Srbije zvaniccno
sastao prvi put od kako je on, krajem januara ove godine, imenovan za visokog predstavnika u BiH, navodi se u saopsstenju iz Tadichevog kabineta.
Ponovljen je stav da je za evropsku buduchnost BiH, kao i za regionalnu politiccku stabilnost, veoma vazzan princip konsenzusa sva tri ravnopravna naroda u BiH.
SSvarc-SSiling se u Beogradu sastao i s premijerom Srbije Vojislavom Kosstunicom i ministrom inostranih poslova SCG Vukom Drasskovichem.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG