Dostupni linkovi

BEOGRAD


Evropska komisija bi zbog sluccaja Mladich mogla da odbije da usvoji izmenjeni mandat za pregovore sa Srbijom, zbog ccega bi se Beograd nasao u tezzoj situaciji "nego ssto je ova danas", upozorila je ssefica kancelarije srpske vlade za pridruzzivanje EU Tanja Missccevich.
On je kazala Bi-Bi-Si, uocci danassnje posete evropskog komesara za prossirenje Olija Rena Beogradu, da occekuje da che on od zvaniccnika u Beogradu zatrazziti da ne menjaju tim koji je pregovarao sa EU i da ne zaustave proces priprema za ulazak u evropske integracije, bez obzira na to ssto su pregovori obustavljeni dok Ratko Mladich ne bude predat Hasskom sudu.
Po njenim reccima, zvaniccnici u Beogradu zatrazzicce od evropskog komesara da precizira na koji naccin che biti promenjen mandat za pregovore sa Srbijom, koja posle referenduma u Crnoj Gori treba da se konstituisse kao nezavisna drzzava i da u toj poziciji pregovara o priblizzavanju uniji.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG