Dostupni linkovi

PODGORICA


Predsednik Srbije Boris Tadić objavio danas prilikom prve posete Crnoj Gori od izglasavanja nezavisnosti da će svi organi Srbije uključujući i Vladu priznati rezultat referenduma u Crnoj Gori.
Predsednik Tadić je objavio u Podgorici nakon sastanaka sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i premijerom Milom Đukanovićem i predsednikom dosadašnje državne zajednice Svetozarom Marovićem da sa "punom odgovrnošću" može da kaže da će "sve ono što saopšti predstavnik Evropske unije" u referendumskoj komisiji "biti prihvaćeno od strane državnih institucija Srbije".
Predsednik Tadić je rekao i to da smatra da odnose Crne Gore i Srbije treba što pre definisati u skladu sa novom realnošću, da nadležnosti Vrhovnog saveta odbrane dosadašnje državne zajednice treba preneti na Srbiju i na Crnu Goru.
Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je izjavio da će Crna Gora, bez obzira na reagovanje Srbije, ispoštovati Deklaracijom proklamovane principe i zadržati dostignuti kvalitet prava građana i privrednih subjekata u međusobnoj komunikaciji.
Predrag Bulatović, čelnik političkog bloka koji se zalagao za zajednicu sa Srbijom je rekao da je upoznao predsednika Srbije sa prigovorima na referendum.
XS
SM
MD
LG