Dostupni linkovi

MOSKVA


Čelnici Evropske unije započeli su u četvrtak razgovore s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u crnomorskom ljetovalištu Soči a njima će dominirati energetska sigurnost EU, vizni režim te ilegalni migranti.
EU, koja pokriva gotovo četvrtinu plinskih potreba uvozom iz Rusije, pojačava napore kako bi proširila listu dobavljača, nakon što je Rusija početkom godine nakratko prekinula dovod plina Ukrajini, zbog čega je privremeno došlo i do nedostatka plina u nekoliko zapadnoeuropskih zemalja.
GAZA CITY
Pet je vojnika ranjeno u medjusobnom puškaranu novih paralimitarnih snaga pokreta Hamas i sljedbenika Fataha u centru Gaza city-ja. Hamasov je zapovjednik optužio snage sigurnosti za provokaciju i izazivanje sukoba.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG