Dostupni linkovi

BANJALUKA


Vlada Republike Srpske razmatraće danas izvještaj o saradnji sa Haškim tribunalom za period od 1. januara do 31. marta ove godine te Informaciju o ino-dugu RS zaključno sa 31. decembrom prošle godine. Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog zakona o platama i drugim naknadama sudija i tužilaca u RS, te Prijedlog zakona o advokaturi RS.

SARAJEVO
Vlada F BIH, danas bi u Sarajevu trebalo da razmatra Informaciju o realizaciji zaključaka Predstavničkog doma u vezi sa općim stanjem I privatizaciji u Agrokomercu. Na denvnom je redu i Izvještaj o radu Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadmika boračkih populacija. Federalna Vlada bi se danas ponovo trebala izjašnjavati o visini osnovice za obračun plata policijskim službenicima I pripadnicima sudske policije.

TUZLA
Danas se navrašava 11 godina od tragedije na Tuzlanskoj kapiji, kada je od granate ispaljene s planine Ozren ubijena 71 osoba čija prosjećna dob nije prelazila 21 godinu. Za danas su, prema protokolu planirane komemoracije, polaganje cvijeća i vijenaca na Aleji mladosti i na mjestu stradanja na Kapiji.
XS
SM
MD
LG