Dostupni linkovi

SARAJEVO


Visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc Šiling danas će se obratiti Parlamentu BiH prvi put od stupanja na dužnost i upozoriti na obavezu usvajanja reformskih zakona prije oktobarskih općih izbora.
Jedan od dva doma državnog Parlamenta na posebnoj bi sjednici danas trebao razmatrati pitanje primjene PDV-a, ali je održavanje sjednice neizvjesno jer su stranke iz RS najavile bojkot predsjedavajućeg Vijeća ministara Adnana Terzića.
Nezadovoljstvo je izazvala Terzićeva izjava da, dok je on na funkciji predsjedavajućeg, neće biti formirana komisija za utvrđivanje istine o stradanju civila u Sarajevu tokom rata.

SARAJEVO
Upravni odbor Direkcije za reformu policije u BiH ponovo će se danas sastati, u pokušaju da usaglasi rješenje za organizaciju policije, te zakonsku nadležnost i sistem finansiranja policije.
Prošli dogovor propao je zbog protivljenja članova Upravnog odbora iz RS, koji su bili protiv ukidanja entitetskih policija i prepuštanja državi pune nadležnosti nad policijom.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG