Dostupni linkovi

BECC


Zamenik specijalnog izaslanika UN za status Kosova Alber Roan i predsedavajuchi dosadassnjih pregovora Prisstine i Beograda rekao je da je danassnja peta runda bila korisna, ali i ukazao da kod dve strane postoje razlike u konceptima zasstite verskog i kulturnog nasledja na Kosovu. Roan je, na konferenciji za novinare, kazao da su se predstavnici
Prisstine i Beograda usaglasili da je neophodna fiziccka zasstita kulturnih i verskih spomenika, koju bi u narednih nekoliko godina obezbedjivale medjunarodne vojne i policijske snage. "Uspostavichemo ekspertsku grupu sastavljenu od predstavnika vlada svih strana, kao i institucija poput UNESKO-a, Saveta Evrope. Ona bi trebalo da utvrdi kriterijume za uspostavljanje zasstitnih zona", objasnio je Roan i dodao da medjunarodna zajednica od Srpske pravoslavne crkve (SPC) occekuje listu potrebnih privilegija.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG