Dostupni linkovi

BRISEL


Predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana (Javier) izjavio je danas da che evropska 25-torka u potpunosti posstovati rezultat referenduma u Crnoj Gori. Solana je na konferenciji za novinare istakao da je referendum odrzzan uredno, glatko i bez incidenata i ccestitao je crnogorskom narodu na velikom uccesschu, ssto pokazuje zrelost i odgovornost ljudi u Crnoj Gori. Solana je rekao da joss treba saccekati konaccne rezultate i da che EU naknadno videti kako se mozze na najbolji naccin urediti dalje uccessche Crne Gore u procesu stabilizacije i pridruzzivanja EU. Visoki prestavnik EU je rekao da je sada vazzno da poccnu pregovori izmedju Srbije i Crne Gore o uredjenju njihovih buduchih odnosa, naglasivssi da je jako vazzno da ubuduche njihovi odnosi budu dobri.
Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer izjavio je na zajednicckoj konferenciji za novinare da je odrzzavanje referenduma bilo pozitivno i da treba saccekati konaccne rezultate, ali da joss nije vreme da se NATO posveti pitanju da li i pod kojim uslovima Crna Gora mozze uchi u program "Partnerstvo za mir". Na pitanje da li referendum mozze uticati na rasplet kosovskog pitanja, Shefer je rekao da je to potpuno poseban sluccaj za sebe i da
ta dva pitanja medjusobno nemaju nikakve veze.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG