Dostupni linkovi

BRISEL


Predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana (Javier) izjavio je danas da che EU u potpunosti posstovati rezultat referenduma u Crnoj Gori. Solana je na konferenciji za novinare istakao da je referendum odrzzan uredno, glatko i bez incidenata i ccestitao je crnogorskom narodu na velikom uccesschu, ssto pokazuje zrelost i odgovornost ljudi u Crnoj Gori.
Solana je rekao da joss treba saccekati konaccne rezultate i da che EU naknadno videti kako se mozze na najbolji naccin urediti dalje uccessche Crne Gore u procesu stabilizacije i pridruzzivanja EU. Visoki prestavnik EU je rekao da je sada vazzno da poccnu pregovori izmedju Srbije i Crne Gore o uredjenju njihovih buduchih odnosa, naglasivssi da je jako vazzno da ubuduche njihovi odnosi budu dobri.
Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer izjavio je na zajednicckoj konferenciji za novinare da je odrzzavanje referenduma bilo pozitivno i da treba saccekati konaccne rezultate, ali da joss nije vreme da se NATO posveti pitanju da li i pod kojim uslovima Crna Gora mozze uchi u program "Partnerstvo za mir".
Na pitanje da li referendum mozze uticati na rasplet kosovskog pitanja, Shefer je rekao da je to potpuno poseban sluccaj za sebe i da ta dva pitanja medjusobno nemaju nikakve veze.
XS
SM
MD
LG