Dostupni linkovi

SSARM EL SSEIK


Predsednik Egipta Hosni Mubarak kritikovao je posredno SAD, otvarajucci Svetski ekonomski forum u SSarm El SSeiku. On je apelovao na prevazilazzenje sve vecheg jaza izmedju bogatih i siromassnih zemalja i na blokiranje sve veche pretnje od terorizma. Ssef egipatske drzzave implicitno je optuzzio SAD da primenjuju dvostruke standarde kada je recc o nuklearnom pitanju, rekavssi da ne pominju nuklearni arsenal koji navodno poseduje Izrael, a zzele da osujete nuklearni program Irana.
Mubarak je pozvao Vassington da radi na izgradnji sveta koji che posstovati multilateralne dogovore, rukovoditi medjunarodnim zakonima i koji che izbegavati unilateralne akcije.
On je upozorio da bi insistiranje na ubrzanim demokratskim reformama na Bliskom istoku, moglo uvesti ovaj region u haos, zalazzuci se za postepene promene.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG