Dostupni linkovi

NJUJORK


SAD i Evropa podeljeni su oko iranskog nuklearnog programa, jer se americcka administracija opire novoj evropskoj ponudi koja ukljuccuje predlog da Iran bude u bliskoistoccnom bezbednosnom okviru, pisse "Njujhork tajms".
Citirajuchi diplomate sa obe strane, list navodi da se Bussova administracija opire i ideji da evropske kompanije, ukoliko su poslovale sa Iranom, budu zasstichene od kaznenih mera Vassingtona. Neslaganja u pregovorima bacaju senku na moguchnost sporazuma sa Iranom, a diplomate su rekle za americcki list da se Evropa, SAD i Rusija nisu slozzili o potrebi da se Iranu uvedu sankcije ako nastavi da prkosi medjunarodnim zahtevima i nastavi nuklearni program.
"Njujork tajms" pisse da tvrda struja u Bussovoj administraciji nije voljna da uputi bilo kakve bezbednosne garancije Iranu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG