Dostupni linkovi

PODGORICA


Izaslanik EU za referendum u Crnoj Gori Miroslav Lajccak izjavio je da occekuje odgovorno ponassanje politicckih lidera u Crnoj Gori na dan izjassnjavanja o njenom drzzavno-pravnom statusu i posle odrzzavanja referenduma.
Lajccak je "Vijestima" rekao da to "occekuje sa razlogom" jer je njegova poslednja poseta Podgorici pokazala da politiccki lideri taccno znaju ssta od njih occekuje Evropa.
On je izrazio zadovoljstvo zbog poruka koje dolaze iz Crne Gore da 22. maj treba da bude poccetak nacionalnog pomirenja i da Crna Gora poccne da gleda u svoju buduchnost.
"To konkretno znacci priznavanje rezulata referenduma i uzdruzzavanje od bilo kakvih jednostranih poteza, koje ja stvarno ne occekujem", ocenio je izaslanik EU za crnogorski referendum.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG