Dostupni linkovi

RIM


Rat u Iraku je bio greska, pa ce Italija povuci vojnike iz te zemlje cim to tehnicki bude moguce, rekao je danas novi italijanski premijer Romano Prodi.

VASINGTON
General Majkl Hajden, koga je americcki predsednik Dzordz Buss postavio za direktora CIA, branio je u senatskom Odboru za obavestajnu delatnost, program prislusskivanja koji je Bela kucca odobrila nakon teroristicckih napada 11. septembra. On je kazao da je iskljucivi cilj tih mera bilo praccenje osumnjiccenih za terorizam a ne prikupljanje informacija o privatnom zzivotu gradjana. Hajden je bio na ccelu Nacionalne agencije za bezbednost, koja je sprovodila ovaj plan, koji je nakon curenja informacija u javnosti o njengovom postojanju izazvao burne reakcije. Senat treba da potvrdi Hajdenov izbor na ccelo CIA.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG